vuurvogel | alice kelder
natuur en klank als medicijn

In de Yurt met Sounds of Medicine en Ceremoniële Cacao in de energie van Lilith. 


We zijn welkom in de Yurt in het buitengebied van Roosendaal, waar de houtkachel heerlijk brandt!

De Gong “het oog van Lilith” zal prominent aanwezig zijn, niet alleen als ze bespeeld wordt, maar haar aanwezigheid op zich is al meer dan voelbaar. Deze Gong van een meter doorsnee is door de maker Storm van der Burgt niet voor niets zo genoemd. Lilith is een krachtige vrouw, diep verbonden met haar bekken.  Ze was de eerste vrouw van Adam, maar Adam vond het lastig om een vrouw aan zijn zijde te hebben die gelijkwaardig aan hem was. Dus Lilith vertrok de woestijn in en Adam kreeg Eva, die ondergeschikt aan hem was. Nu is de tijd rijp dat Lilith de woestijn uitkomt en haar klank laat horen om de energie tussen het mannelijke en vrouwelijk te herstellen, terug in balans te brengen. Haar pure vrouwenkracht is zo voelbaar, en nodigt je uit terug in verbinding te gaan met jouw oerkracht, te zakken in je bekken door alle pijn en ellende heen die daar ligt opgeslagen, om van daaruit voluit jouw menszijn te leven. De vorm van het oog doet denken aan de Visca Piscis, die staat voor balans en creatie als resultaat van bewustwording van de mannelijke en vrouwelijke energie. De Visca Piscis is de vorm die ontstaat in de 2 cirkels die elkaar overlappen. Het mannelijke en het vrouwelijk. De Visca Piscis is een perfecte creatie als de cirkels symmetrisch en uitgebalanceerd zijn. Het oog van Lilith is de verbinder, heelt het mannelijke en het vrouwelijke zodat ze vanuit gelijkwaardigheid elkaar kunnen vinden in een deel overlapping. Het oog van de 2 cirkels, waarin het mannelijke en vrouwelijk elkaar kunnen ontmoeten en samensmelten, zonder hun ware aard te verliezen, zonder in te boeten van dat deel waarin ze volledig mogen zijn, waarin ze bedoeld zijn te zijn, waarin hun kracht ligt. Lilith brengt de man in zijn man zijn en de vrouw in haar totale vrouwelijkheid en van daaruit maakt ze de verbinding, het oog, de Visca Piscis, de Mandorla.

Ceremonie met Mama Cacao uit Peru. Tijdens deze ceremonie wordt pure Cacao gedronken die ceremonieel wordt bereid. De cacao opent je hart en brengt je daarmee in verbinding. Het versterkt je focus. Door de cacao kan je een liefdevolle warme energie voelen en tot rust komen in je lichaam. De cacao bevat tryptofaan en geeft je serotine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker voelt, dit werkt nog door na de ceremonie. De cacao brengt je terug naar je gevoel en intuïtie waardoor je in contact komt met je eigen wijsheid. Cacao bevat veel antioxidanten en mineralen zoals zink, ijzer, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft. De antioxidanten geven een boost aan je immuunsysteem. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee mag houden. Eet 2 a 3 uur van tevoren niet en drink geen cafeïne houdende dranken, de cacao wordt dan goed opgenomen door je lichaam. Het drinken van Cacao is niet aan te raden als je ssri medicatie gebruikt (denk aan anti-depressiva of slaapmedicatie). Ook gaat het niet samen met alcohol of drugs. Omdat Cacao wat harstslag verhogend is, is het goed om zelf in te voelen of je wilt deelnemen als je hartklachten hebt. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, wordt een halve dosering geadviseerd.

Sounds of Medicine

Een ceremonie van verbinding, van opschonen, van heel en compleet worden, van voeden, van diep ontspannen, balanceren en openen. Een moment van absolute rust en stilte. Van verstilling.

Welkom in het Wonderland van helende klanken, die haar oorsprong kennen in de doorleefde tradities van oude natuurreligies zoals het Sjamanisme.

De gong “het oog van Lilith” zal samen met drie gewijde framedrums de base zijn in deze ceremonie. De drum zijn sterk verbonden met de Gong. Samen met  de ratels, stem, klankschalen, het windorgel, koshi en meer zullen zij de sleutel tot healing zijn. Met ook de stilte. De stilte, die de opening geeft om te verwerken en voelen, om te integreren en verdiepen.

Vuurvogel | Alice Kelder bespeelt deze instrumenten bezield en met passie, zorg en liefde. Ze stemt af op de energie die aanwezig is, waardoor elke sessie een eigen karakter krijgt.

Sounds of Medicine is een bijzonder en transformerend ritueel waarin de kracht van klankhealing en sjamanistische technieken samenkomen. Het gebruik van klank in de geneeskunde heeft een oeroude traditie en het is wetenschappelijk bewezen dat het een zeer helende werking heeft op het emotionele brein. In deze ceremonie wordt er vanuit een Sacred Space gewerkt. Binnen die ruimte ontstaat een helende samenwerking, een krachtig energieveld tussen de instrumenten (medicijnen), het Universum of Bron, de deelnemers en Vuurvogel | Alice Kelder.

Terwijl jij lekker op je matje ligt met je ogen dicht, doen de gong en drums en andere medicijnen hun werk. Ze nemen je mee op reis. Ze trillen daar naartoe waar liefde en aandacht nodig is. De drums trillen zware energie los die als negatieve ballast opgeslagen zit. Dat doen ze heel subtiel, heel liefdevol en zacht. De drums stemmen je af op de hartslag van Moeder Aarde, ons natuurlijk ritme. Dat geeft je een gevoel van diepe ontspanning, van thuiskomen.

Tijdens de ceremonie ontstijg je even je eigen wereld en er ontstaat een verbinding met een intens helend veld. Je zal je gedragen voelen door iets groters, je kan voelen dat er heling en transformatie plaatsvindt, dat je hart opengaat. Je ervaart een doorbraak of een bevrijding en een eenheid met alles wat is.

Deze bijzondere ceremonie in de energie van Lilith wordt gegeven door Vuurvogel - Alice Kelder. Alice is ingewijd in de oeroude tradities van natuurreligies en werkt als Medicine Woman. Vuurvogel | Alice Kelder werkt puur en authentiek, vanuit bron, licht en liefde.

Meenemen

Flesje water. Matrasje, deken of slaapzak en kussen. Sommigen vinden een oogmasker ook fijn, ze ervaren een diepere beleving. Je ligt natuurlijk best een tijdje, fijn als je je dan comfortabel en warm voelt. Trek makkelijke warme kleding aan, laagjes zijn fijn. 

Op het terrein (buiten de Yurt) is een composttoilet aanwezig.

Investering is 75 euro per persoon. Dat is inclusief thee en wat lekkers na afloop. Nadat je bent aangemeld ontvang je een betaalverzoek, als je betaling binnen is, is je aanmelding definitief. De ceremonie duurt 3 uur.

Aan jou wordt gevraagd om minstens 10 minuten van te voren in stilte al aanwezig te zijn, zodat je tijd hebt om te landen en je te installeren. Als de sessie begonnen is, kan je niet meer instromen, dat verstoort het proces.

Aanmelden voor dit evenement bij voorkeur via whatsapp 06-23388761 onder vermelding van je naam en mailadres (eventueel aanmelden via info@vuurvogel.eu, maar dan ook graag je mobiele nummer vermelden) Hierna ontvang je een betalingsverzoek voor de vooruitbetaling van 75 euro. Zodra de betaling binnen is, is je aanmelding definitief en ontvang je nadere informatie. Voor data, check de agenda! Een aantal ceremonies zullen speciaal voor vrouwen zijn, als drager van de transitie van Eva naar Lilith.

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn