vuurvogel | alice kelder
natuur en klank als medicijn

sacred cacao


Ceremonie met Cacao uit Peru. 

Tijdens deze ceremonie wordt pure Cacao gedronken die wordt klaargemaakt met water, kruiden en agavesiroop.

De Cacao opent je hart en brengt je daarmee in verbinding. Het versterkt je focus. Door de Cacao kan je een liefdevolle warme energie voelen en tot rust komen in je lichaam. De Cacao bevat tryptofaan en geeft je serotine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker voelt, dit werkt nog door na de ceremonie. De Cacao brengt je terug naar je gevoel en intuïtie waardoor je in contact komt met je eigen wijsheid. Cacao bevat veel antioxidanten en mineralen zoals zink, ijzer, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft. De antioxidanten geven een boost aan je immuunsysteem. 

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee mag houden. Eet 2 a 3 uur van tevoren niet en drink geen cafeïne houdende dranken, de Cacao wordt dan goed opgenomen door je lichaam. Het drinken van Cacao is niet aan te raden als je ssri medicatie gebruikt (denk aan anti-depressiva of slaapmedicatie). Ook gaat het niet samen met alcohol of drugs. Omdat Cacao wat harstslag verhogend is, is het goed om zelf in te voelen of je wilt deelnemen als je hartklachten hebt.

Ceremonies met Cacao worden binnen Vuurvogel alleen gegeven in combinatie met Sounds of Medicine. Ze versterken en voeden elkaar. Uit ervaring is gebleken dat de combinatie en samenwerking van deze 2 pure Magie is! 

Je kan een Cacao ceremonie extra reserveren bij een individuele sessie Sounds of Medicine of deelnemen aan een evenement waarbij cacao ceremonieel gedronken wordt. Zie hiervoor de agenda en prijslijst. 

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn